Anvendelse af Infrarød Terapi til Muskel- og Ledsmertebehandling

Nye metoder til behandling af muskel og ledsmerter

Behandlingen af muskel- og ledsmerter har gennemgået betydelige forandringer gennem årene, og en af de lovende metoder, der har vundet stigende opmærksomhed, er anvendelsen af infrarød terapi (IR). I denne artikel vil vi udforske, hvordan IR kan være en effektiv komplementær terapiform til en række muskel relaterede smertetilstande og kroniske smerter.
Vi undersøger både NIR /LLLT(LaserRelief Pro) og FIR (Nordic Relax Infrarød Sauna) 

Flere og flere søger smertelindring

Muskel- og ledsmerter er udbredte problemer, der påvirker mennesker i alle aldre. Traditionelle behandlingsmetoder som medicin og fysioterapi har længe været anvendt, men mange søger nu alternative tilgange for at reducere smerter og forbedre deres livskvalitet. En sådan alternativ metode er infrarød terapi, også kendt som IR-terapi. 

Hvad er Infrarød Terapi?

Infrarød stråling (IR) består af elektromagnetisk stråling med bølgelængder længere end synligt lys og kortere end mikrobølger. IR kan udsendes fra varmekilder, og det er denne termiske energi, der bruges i terapi. IR-terapi opdeles i tre hovedkategorier: nær-infrarød (IR-A), mellem-infrarød (IR-B) og fjern-infrarød (IR-C). Disse forskellige typer har forskellige trængningsdybder i vævet, hvor IR-A kan trænge op til 5 mm ind i kroppen.

Anvendelse af Infrarød Terapi 

IR-terapi kan udføres ved hjælp af en række metoder, herunder photobiomodulation (Nær infrarød terapi), Infrarøde-patch, og Infrarøde-sauna. Behandlingsvarigheden og intensiteten varierer afhængigt af den specifikke tilstand, der behandles. For eksempel anvender nogle patienter beklædning med Infrarød-emitterende keramik, mens andre drager fordel af Infrarøde sauna-sessioner.


Effekter af Infrarød Terapi

Forskning har vist, at Infrarød terapi kan have positive virkninger på forskellige muskel relaterede tilstande samt inflammations tilstande. Undersøgelser har rapporteret smertelindring, forbedret livskvalitet og reduceret symptomer på tilstande som knæartrose og fibromyalgi. Infrarød / IR-terapi har også vist sig at være gavnlig for at reducere smerter og træthed relateret til sports- og idrætsskader.


Liste over de mulige tilstande, hvor infrarødt lys kan anvendes

 1. Knæ artrose / Gigt i knæet 
  Infrarød terapi har vist sig at kunne bidrage til smertelindring og forbedring af livskvaliteten hos patienter med knæ artrose.

 2. Fibromyalgi
  Infrarød terapi har rapporteret signifikant reduktion af smerter og forbedring af livskvaliteten hos personer, der lider af fibromyalgi. 

 3. Sports- og Idrætsskader - Eller Genoptræning
  Infrarød terapi har vist sig at kunne hjælpe, med at reducere smerter og fremskynde restitutionstiden for atleter og sportsfolk, der har lidt af forskellige typer af skader som knæforstuvninger, overbelastninger, vedvarende inflammations tilstande og skulderforstuvninger.

 4. Myofascial Smertesyndrom, forkortet MPS 
  Infrarød terapi kan også være effektiv for personer, der lider af myofascial smertesyndrom.

 5. Betændelse i bækkenledet, i forbindelse med rygsøjlegigt. 
  For patienter med rygsøjle gigt eller betændelse i bækkenledet, har Infrarød terapi hjulpet med at reducere smerter og forbedre livskvaliteten.

 6. Kronisk lændesmerter og rygsmerter
  Infrarød terapi kan være en mulighed for nogle personer med kroniske lænderygsmerter, selvom resultaterne varierer.

 7. Kronisk Træthedssyndrom / Fatigue
  Der er indikationer på, at Infrarød terapi kan hjælpe med at reducere smerter og træthed hos personer med kronisk træthedssyndrom. 

 8. Gulf War Illness - Kronisk inflammation 
  Infrarød terapi har også vist sig at kunne hjælpe med at lindre smerter og symptomer hos personer, der lider af Gulf War Illness.

 

Der forskes stadig i infrarød terapi 

Mens Infrarød terapi har potentiale som en komplementær behandlingsform, er yderligere forskning nødvendig for at forstå de optimale indikationer og behandlingsplaner. Heldigvis rapporterer de fleste studier ikke alvorlige bivirkninger eller sikkerhedsproblemer i forbindelse med Infrarød terapi.

Infrarød terapi er et område, der fortsat udvikler sig, og fremtidig forskning vil forhåbentlig bidrage til at afklare og udvide vores forståelse af dens anvendelighed og effektivitet. For nuværende patienter kan IR-terapi være en lovende løsning til at lindre smerter og forbedre deres livskvalitet.


Lad videnskaben hjælpe dig, når det kommer til smertelindring

I denne artikel har vi udforsket anvendelsen af infrarød terapi som en effektiv komplementær metode til behandling af muskel- og ledsmerter, ved f.eks. genoptræning. Flere og flere forsknings resultater tyder på, at Infrarød terapi kan være gavnlig for en række muskel, led og inflammations tilstande. Dette skaber spændende muligheder for dem, der søger alternative behandlinger for smertelindring og forbedret livskvalitet.

Vi håber, at denne artikel giver dig indsigt i, hvordan Infrarød / IR-terapi kan være gavnlig for muskel- og ledsmerter og inspirerer til yderligere udforskning af denne spændende terapiform.

Denne artikel er udelukkende baseret på denne videnskabelige artikel fra 
Eur J Investig Health Psychol Educ. Artiklen er publiceret 14 marts 2022. 

Kilde : https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8946909/

Altid sikker checkout

Her kan du handle sikkert, med en af vores forskellige betalingsmuligheder.

30 Dages tilfredshedsgaranti

Prøv udvalgte produkter i 30 dage, utilfreds = pengene retur.

Hurtig levering

Vi har 1-3 dages levering i hele Danmark helt gratis.