Evidensen Bag Nær Infrarød Terapi (NIR)

Forståelse af NIR/Nær infrarødt Lys Terapi

Rødt og nærinfrarødt lys har vundet popularitet som en naturlig og skånsom metode til at forbedre vores helbred og velvære. Men hvad er det egentlig, der gør denne terapiform så effektiv? Vi vil udforske de fascinerende måder, hvorpå rødt og nærinfrarødt lys påvirker vores hud, krop og muskler og kigger på hvilke kliniske dokumentationer der er for terapiformen. 

Dybdeterapi til Kroppens Helbredelse

Nærinfrarød lysterapi er en metode, der stimulerer vores krops naturlige helbredelsesprocesser. Disse terapiformer trænger dybt ind i huden, vævet og cellerne, hvor de aktiverer mitokondrierne, cellernes energifabrikker. Dette fører til en øget blodgennemstrømning og forbedret cellefunktion. Det resulterer i en foryngelse af huden og kan samtidig hjælpe med at reducere inflammation og smerte pga øget blodcirkulation og ilttilførsel. 

Enkel og Skånsom Terapiform

En af de bemærkelsesværdige egenskaber ved rød lysterapi er, at det er en enkel og ikke-invasiv behandlingsmetode. Det leverer koncentreret naturligt lys direkte til din hud og celler. Der er ingen behov for indgribende procedurer eller kirurgi.

 

Sådan Virker Rødt og Nær infrarødt Lys

Rød lysterapi udsender lyspanelet bølgelængder koncentreret omkring 660 nm, midt i det røde spektrum. Nærinfrarød lysterapi udsender lys med en bølgelængde på imellem 760 - 950 nm, lige inden for det store område med usynligt infrarødt lys begynder. Denne specifikke bølgelængde er nøglen til de positive virkninger af terapien. Når lysets styrke når over 760 nm er lyset ikke længere synligt for det menneskelige øje. 
Sundhedsmæssige Fordele ved Rødt og Nærinfrarødt Lys

Studier og forskning indikerer flere sundhedsmæssige fordele ved brug af rødt og nær infrarødt lys. Både i forhold til smerter, hudens sundhed og restitution af muskler efter træning. 

  1. Smertelindring og Betændelsesreduktion
    Øget blodgennemstrømning og cellefunktion kan reducere smerte og inflammation. Terapien er kendt for at hjælpe med ledsmerter og stivhed samt for at fremskynde restitution efter træning.

  2. Forbedret Hudkvalitet
    Rødt lys kan reducere rynker, forbedre hudens elasticitet og hjælpe med at bekæmpe acne, ar og sår.

  3. Anti-aging Effekter
    Terapien øger produktionen af kollagen, hvilket kan mindske tegn på aldring.


Evidens og Forskning Bag Terapien

Adskillige studier har undersøgt effektiviteten af rød og nær infrarød lysterapi. Disse undersøgelser har vist, at terapien kan lindre smerte, forbedre hudens udseende og fremskynde helingsprocesser. 

NIR / Nær infrarød lysterapi er mere end blot en alternativ behandlingsmetode. Den bygger på videnskabelig forskning og er blevet anvendt med succes inden for en række sundhedsområder. Mens terapien stadig undersøges i videre omfang, er der tydelige indikationer på dens potentiale til at fremme helbred og velvære på mange fronter.


Kilder 
Restitution og inflammation 
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29730821/ (2018) 
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29185134/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27371449/

Smertelindring 
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29730821/  (2018) 
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/P
MC8946909/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20973738/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7736953/

Kollagen forsøgelse i huden samt bekæmpelse af acne. 
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/ics.12698
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/lsm.22791
https://scmsjournal.com/wp-content/uploads/2016/01/SCMS-Vol-32-No-1-LLLT-in-Skin.pdf

 

 

Altid sikker checkout

Her kan du handle sikkert, med en af vores forskellige betalingsmuligheder.

30 Dages tilfredshedsgaranti

Prøv udvalgte produkter i 30 dage, utilfreds = pengene retur.

Hurtig levering

Vi har 1-3 dages levering i hele Danmark helt gratis.