Nyere forkning omkring Vinterbadning

Gevinsterne ved Vinterbadning for både hoved og krop. 

Når temperaturen falder, og vinterens kolde bølger ruller ind over kysten, er der nogle der vælger at omfavner det iskolde vand med entusiasme. Mange hævder, at vinterbadning ikke kun er en udfordrende aktivitet, men en kilde til energi og sundhed. Og ifølge forskning kan der være noget sandhed i påstanden om, at det kolde vand kan udløse gavnlige ændringer på både psykisk og fysisk plan.

Studiet og dets Deltagere

Et tværsnitsstudie, der involverede 228 deltagere i alderen 19 til 88 år, herunder 107 dedikerede vinterbadere og 121 kontrolpersoner, blev gennemført for at udforske virkningerne af vinterbadning på psykisk trivsel, stress og immunmarkører.

Frigør Stress og Øger Velvære

Resultaterne af undersøgelsen viste, at vinterbadere oplevede lavere niveauer af selvrapporteret stress og øget trivsel sammenlignet med kontrolgruppen. Deltagerne i vinterbadningen rapporterede også om en opfattelse af bedre mental og fysisk sundhed. Det tyder på, at det kolde vand ikke kun er en udfordrende prøvelse, men kan fungere som en kilde til velvære og stressreduktion.

Immunsystemets Reaktion på Koldvandsterapi

En nærmere undersøgelse af 17 vinterbadere og 15 kontrolpersoner i gennemsnitsalderen 67 år afslørede, at vinterbadere ikke viste tegn på luftvejsinfektioner, mens de udviste markant højere niveauer af spytimmunglobulin A (sIgA) sammenlignet med kontrolgruppen. Dette antyder, at vinterbadere havde en mere robust immunrespons, der kunne beskytte dem mod øvre luftvejsinfektioner.

Forny Din Sundhed med Vinterbadning

Selv ældre vinterbadere høstede fordelene. Resultaterne indikerer, at de, der kaster sig ud i det kolde hav eller bader i is kar i haven, oplever en opfattelse af øget velvære og rapporterer om bedre helbred. Trods udfordringerne ved kuldeeksponering ser det ud til, at disse vinterbadere transformerer potentielt stressende situationer til en mulighed for at forbedre deres sundhed.

Tag Springet!

Dette studie kaster et nyt lys over fordelene ved vinterbadning, ikke kun som en modig aktivitet, men som en potentiel kilde til velvære og sundhed. Uanset om du er ung eller ung af sind, kan det kolde vand måske være nøglen til at frigøre stress, forbedre trivsel og styrke dit immunforsvar. Så næste gang vinteren rammer, hvorfor ikke tage springet og lade det kolde vands omfavnelse være din vej til sundhed og velvære?


Kilde :https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32224255/
D
ato: 26.02.2020

Altid sikker checkout

Her kan du handle sikkert, med en af vores forskellige betalingsmuligheder.

30 Dages tilfredshedsgaranti

Prøv udvalgte produkter i 30 dage, utilfreds = pengene retur.

Hurtig levering

Vi har 1-3 dages levering i hele Danmark helt gratis.