antiinflammatorisk

Hvad vil det sige at have inflammation i kroppen?

Hvordan opstår Inflammation / betændelse i kroppen? 

Inflammation er en kompleks biologisk respons, der opstår i kroppen som en beskyttelsesmekanisme mod skadelige stimuli. Samtidig med at det er en vigtig del af immunsystemet og hjælper i kroppens helingsproces. Kan det føre til forskellige helbredsproblemer hvis det går hen og bliver kronisk inflammation. I dette blogindlæg vil vi udforske de grundlæggende faktorer omkring inflammation / betændelse, dens forskellige typer, årsager, symptomer og måder at håndtere det for at opnå bedre generel sundhed og mindre behov for smertestillende og inflammations nedsættende medicin. Så som Ibuprofen. 

Så hvad er Inflammation egentlig?

Inflammation er kroppens måde at reagere på skader, infektioner eller irritationer / overbelastninger. Når væv er beskadiget eller inficeret, udløser immunsystemet en række reaktioner for at fjerne skadelige stoffer, igangsætte helingsprocessen og genoprette normal vævsfunktion. Det er en fint afstemt proces, der involverer immunforsvarsceller, blodkar og kemiske mediatorer, der arbejder sammen. Det er altså her inflammationen opstår og den skal kun være der for at hele og forsvinder normaltvist igen. 

Der findes forskellige typer af Inflammation i kroppen, dem ser vi på her. 

2 Typer af Inflammation

 1. Akut Inflammation

  Akut inflammation er en hurtig respons på en skade eller infektion. Det er kortvarigt og forsvinder typisk, når helingsprocessen er afsluttet. Almindelige symptomer på akut inflammation inkluderer rødme, hævelse, varme, smerte og tab af funktion i det berørte område.

 2. Kronisk Inflammation

  Kronisk inflammation
  opstår, når kroppens immunrespons varer over en længere periode. Det kan skyldes faktorer som langvarig eksponering for skadelige stoffer (f.eks. cigaretter, forurening), autoimmune lidelser, som f.eks. gigt eller uafsluttede infektioner. I modsætning til akut inflammation kan kronisk inflammation gå ubemærket hen i lang tid og skade væv og organer stille og roligt uden vi bemærker det.

Årsager til Inflammation

 1. Eksterne Faktorer

  Infektioner forårsaget af bakterier, vira eller svampe er fremtrædende eksterne udløsere af inflammation. Derudover kan skader, forbrændinger og eksponering for irriterende stoffer, som toksiner og kemikalier også fremkalde en inflammatorisk reaktion.

 2. Interne Faktorer

  Nogle gange angriber immunsystemet ved et fejltagelse sunde celler og væv, hvilket fører til autoimmune sygdomme, som leddegigt og psoriasis gigt. Disse tilstande resulterer i kronisk inflammation, der kan være udfordrende at håndtere. 

Der findes forskellige muligheder for lindring af inflammation, på en mere naturligt måde. Det kunne eksempelvis være via Infrarød behandling, Kulde eksponeringkostændringer eller kosttilskud

 

Symptomer på kronisk inflammation

1. Hudproblemer
2. Uforklarlig træthed 
3. Mangelfuld restitution efter træning 
4. Forhøjet kolesterol
5. Periodisk fordøjelsesbesvær


Sammenhængen mellem kost og Inflammation

Beviser tyder på, at kosten spiller en væsentlig rolle i reguleringen af inflammation. Visse fødevarer, såsom sukkerholdige og forarbejdede fødevarer, kan fremme inflammation, mens andre kan hjælpe med at reducere den.

En kost rig på frugt, grøntsager, fuldkorn, sunde fedtstoffer (omega-3 fedtsyrer) og antioxidanter kan have antiinflammatoriske virkninger.
Omvendt kan overdreven indtagelse af raffineret sukker, transfedtsyrer og forarbejdede kødprodukter forværre inflammation.

Håndtering af Inflammation

 1. Livsstilsændringer
  At opretholde en sund livsstil kan have stor indvirkning på inflammationsniveauer. Regelmæssig motion, tilstrækkelig søvn, stresshåndtering samt undgåelse af rygning og overdreven alkoholindtagelse kan hjælpe med at mindske kronisk inflammation.

  Det kan være svært at holde stress-niveauet nede, samtidig med at skulle lave store ændringer i ens livsstil. Derfor anbefaler vi at kigge ind i vores univers, hvor vi tilbyder produkter, hvor du lettere kan starte en sund livsstil ud fra anerkendte sundhedsmæssige terapi former

 2. Antiinflammatoriske Medicin
  Til akut inflammation eller tilstande som arthritis kan receptfri antiinflammatoriske lægemidler (NSAID'er) give lindring. Det er dog vigtigt at konsultere en sundhedsperson før regelmæssig brug af disse.
  De kan have store bivirkninger og derfor kan det være særligt gavnligt at supplere med andre muligheder, for at minimere behovet for medicin.  

 3. Naturlige Løsninger
  Visse urter og kosttilskud, som gurkemeje, ingefær og fiskeolie (omega-3), har antiinflammatoriske egenskaber. Selvom de kan supplere andre behandlinger, er det vigtigt at konsultere en sundhedsperson, især hvis du er i behandling med medicin. Derudover har du muligheden for at modtage infrarød behandling, hvilket kan lindre inflammationen, og i nogen tilfælde fjerne den. 

  Her vil en god løsning være at kigge på vores Laserrelief Pro™, den går nemlig bl.a. ind og øger blodcirkulationen, til det område du oplever inflammation. På den måde kan den være med til at mindske inflammationen og smerten omkring området. Denne type Infrarød terapi kaldes NIR-terapi og bruges rundt omkring hos landets fysioterapeuter.

 

Inflammation er en vigtig proces for at beskytte kroppen, men det bør ikke lades ukontrolleret. Kronisk inflammation kan føre til alvorlige helbredsproblemer, så det er afgørende at vedtage en sund livsstil og kostvaner.

Ved at forstå inflammation og tage passende forholdsregler kan vi arbejde hen imod at fremme generel velvære og reducere risikoen for inflammatoriske sygdomme. Søg altid råd hos en sundhedsperson for personlig vejledning og behandlingsmuligheder.


Altid sikker checkout

Her kan du handle sikkert, med en af vores forskellige betalingsmuligheder.

30 Dages tilfredshedsgaranti

Prøv udvalgte produkter i 30 dage, utilfreds = pengene retur.

Hurtig levering

Vi har 1-3 dages levering i hele Danmark helt gratis.